subota, 17. ožujka 2018.

Simid zagrisci

Fini zagrisci od lisnatog tijesta i sira , na malo drugačiji način.

Sastojci:

250g lisnatoga tijesta

100g svježeg sira

100g feta sira

1 jaje

sol

1žlica sitno nasjeckanog peršina

Umakanje:

1žličica pekmezi /melasa/možete zamijeniti medom 

50ml vode

3-4žlice sezama

Priprema:

Pomiješate obje vrste sira , izradite ih vilicom.Dodati sitno nasjeckani peršin, posoliti i popapriti po ukusu.Odložiti.

Raširiti lisnato tijesto , narezati ga na kocke , na svaku kocku staviti četiri male hrpice nadjeva. prebaciti drugu kocku preko prve, lagano pritisnuti prstima oko hrpica sira, izrezati na na manje kocke. Ponavljati postupak dok ne potrošite sve sastojke.
U zdjelici sa strane pomiješati vodu i pekmezi.U drugu zdjelicu staviti sezam.Umakati dobivene jastuke s jedne strane prvo u umak a potom u sezam.Peci u zagrijanoj pećnici na 200C/nekih 20-25 min ili dok se jastuci fino ne zapeku i postanu hrskavi.
Servirati tople ili hladne uz finu mezu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname